roche.com

Intrebari frecvente

   

TOPUL CELOR MAI FRECVENTE INTREBARI

  Sunt diabetic de cateva ani si sufar de asa numitul „picior amortit" despre care medicul meu spune ca este cauzat de diabet. El sustine ca nu exista niciun tratament pentru asta, cu exceptia masajului. Aveti alte sugestii?

  Diabetul poate afecta atat nervii, cat si vascularizarea piciorului. Boala care afecteaza nervii este cunoscuta sub denumirea de Neuropatie. Simptomele obisnuite ale neuropatiei includ senzatia de furnicaturi si intepaturi sau senzatie de arsura in tot piciorul. Neuropatia inseamna ca piciorul este mai putin sensibil la leziuni sau variatii de temperatura. Pentru a preveni agravarea neuropatiei (sau aparitia acesteia daca nu este deja prezenta) incercati sa mentineti pe cat posibil un nivel normal al glicemiei (intre 4-9 mmols/l). Persoanele care sufera de diabet trebuie sa fie invatate cum sa isi ingrijeasca picioarele pentru a evita problemele care ar putea aparea in viitor.

  Sfaturi importante: Spalati-va zilnic picioarele si uscati-le bine, mai ales intre degete. Verificati-va zilnic picioarele pentru a nu avea rani sau zone dureroase. Utilizati o crema hidratanta pentru a va pastra pielea supla. Nu utilizati niciodata instrumente ascutite sau plasturi pentru bataturi. Asigurati-va ca incaltamintea va vine bine si se potriveste dimensiunii piciorului dvs. Daca apar probleme, adresati-va medicului dvs. sau asistentului medical.

  » VEZI MAI MULTE DIN ACEASTA CATEGORIE
  De ce simt durere in picioare tot timpul, mai ales noaptea?

  Aceasta durere poate aparea din cauza unor leziuni ale nervilor si a unei proaste circulatii din cauza diabtetului de care suferiti. Exista medicamente care va pot calma durerea, discutati cu medicul dvs.

  » VEZI MAI MULTE DIN ACEASTA CATEGORIE
  Accu-Check Smart Pix poate sa iti pastreze citirile in computer?

  Accu-Chek Smart Pix citeste rezultatele glucometrului sau pe ale pompei de insulina si le afiseaza intr-o serie de grafice usor de inteles pe computerul tau. Poti vizualiza rezultatele pe computer sau le poti transmite prin e-mail, dar nu poti pastra citirile sau modifica datele, ca la Accu-Chek Compass si Accu-Chek 360 Software. Daca ai nevoie de functionalitati suplimentare pentru administrarea datelor, te rugam sa consulti produsele mai recente.

  » VEZI MAI MULTE DIN ACEASTA CATEGORIE