Pentru profesioniști

Medicii de specialitate sau cu competenta in diabet, nutritie si boli metabolice pot apasa butonul de mai jos pentru a accesa informatii cu privire la dovezi clinice, studii de caz si solutii oferite de Accu-Chek.

mai mult

Sub 18 ani?

Acest site realizat de Roche Diabetes Care, pentru persoanele cu varsta sub 18 ani, contine instrumente interactive pentru a te ajuta pe tine si familia ta sa aflati mai multe despre diabetul zaharat.

Accu-Chek pentru copii
Pentru profesioniști
Sub 18 ani?
roche.com

Noi ❤ ştiinţa

Cu doar câteva decenii în urmă, prognoza pentru o persoană cu diabet şi boală cardiovasculară era complet diferită de cea de azi. Noile medicaţii, tratamente avansate şi teste de ultimă generaţie permit acum medicilor să identifice de timpuriu şi soluţioneze probleme anterior nerezolvabile.
 
Totuşi, cel mai bun mod de a aborda problemele de sănătate este să le evitaţi. În cazul în care dezvoltaţi totuşi  boală cardiacă, aveţi numeroase opţiuni la dispoziţie.1
 
Tratamente medicamentoase. Există o serie de medicamente, precum inhibitorii ECA şi beta-blocanţii, care contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Fluidifiantele sanguine pot împiedica blocajele arteriale, şi alte medicamente pot efectiv dizolva cheagurile dacă sunt administrate în fazele incipiente ale atacului de cord.
 
Îndepărtarea blocajelor. Medicii pot deschide arterele blocate prin intermediul angioplastiei cu balon, tehnică ce utilizează un balon minuscul pentru deblocarea arterei, prin tratamente cu laser şi multe altele.
 
Înlocuirea valvelor şi vaselor sanguine. Pompele mecanice, valvele mecanice şi stimulatoarele cardiace au căpătat o utilizare destul de frecventă în ultimii ani.  Aceste dispozitive pot fi implantate pentru a suplini funcţiile naturale ale inimii. Operaţia de bypass coronarian, prin care este recoltat un vas sanguin sănătos dintr-o altă zonă a corpului (de obicei de la picior) şi utilizat pentru a crea un detur pe lângă artera blocată, a devenit de asemenea o intervenţie de rutină.
 
Cu toate acestea, indiferent cât de avansate devin tratamentele, nimic nu asigură o perspectivă mai promiţătoare pe termen lung ca menţinerea consecventă a unor niveluri normale ale glicemiei. O inimă sănătoasă este un motiv destul de convingător pentru a vă testa frecvent glicemia şi a lua măsuri pentru menţinerea valorilor în limite normale.
 
1MayoClinic.com. Coronary artery disease. Disponibil la: http://www.mayoclinic.com/health/coronary-artery-disease/DS00064/DSECTION=treatments-and-drugs. Accesat la 17 octombrie 2011.