roche.com

Seturi de Infuzie

Exista dezavantaje asociate seturilor de ace din otel?

Mii de pacienti din intreaga lume prefera seturile de ace din otel. Spre deosebire de seturile cannula, riscul seturilor de ace din otel de a se rupe sub piele si de a intrerupe infuzia de insulina este practic zero. Acul este la fel de confortabil ca si cel cannula. Conform utilizatorilor Accu-Chek Rapid-D, este doar o problema de obisnuinta. Nichelul, care este folosit intr-o foarte mica concetratie in acele din otel inoxidabil poate fi responsabil, in rare cazuri, de o reactie alergica; o trecere la infuzia cannula poate fi o solutie la aceasta problema. 

Seturile de infuzie contin agenti de plastificare?

O serie de produse de consum si de materiale contin agenti de plastificare, asa-numitii plasticizatori, pentru a face materialele mai moi. Aceste materiale sunt cunoscute pentru faptul ca provoaca reactii alergice sau chiar carcingenice. Agentii de plastificare sunt in general folositi in PVC. Deoarece Seturile de Infuzie Accu-Chek nu contin PVC, putem exclude continutul agentilor de plastificare, in special DEHP (dietil-hexil ftalat) si DBP (dibuti ftalat).

Este dureorasa purtarea seturilor de infuzie?

Desi sunt uneori intepatoare atunci cand aunt introduse, seturile de infuzie sunt considerate de multe persoane ca fiind mai confortabile decat injectiile. Odata ce setul se afla sub piele, este atat de confortabil ca majoritatea oamenilor uita ca il au. Daca devine dureros, acesta poate fi un indiciu ca in momentul respectiv cannula este incorect plasata si trebuie inlocuita.

Cat de des trebuie sa imi schimb setul de infuzie?

Pentru a tine departe infectiile, recomandam ca seturile sa fie schimbate cel putin la 48 de ore in cazul seturilor cu ace de otel si 72 de ore in cazul seturilor cannula. Este important sa iti testezi intotdeauna nivelul glucozei din sange cu 1-3 ore inainte de a introduce un nou set, pentru a te asigura ca functioneaza corespunzator.

Setul meu de infuzie doare uneori Ce pot face?

Durerea la locul infuziei poate fi un semn ca folosesti un set care nu penetreaza la adancimea corecta pentru tine (acesta afecteaza in special copiii sau utilizatorii slabi). Daca folosesti Accu-Chek TenderLink, incearca sa modifici unghiul de insertie. Pentru seturile de infuzie de 90°, vorbeste cu doctorul tau despre posibilitatea de a trece la o lungme diferita de ac sau cannula.

Am un stil de viata activ – sunt mereu in miscare. Inca pot sa ma bucur de toate activitatile mele cu pompa?

Seturile deconectabile de la Accu-Chek iti permit libertatea de a te deconecta de la pompa pe durata activitatii tale. Vorbeste cu medicul tau sau cu Asistenta Specializata in Diabet despre perioada de intrerupere a pompei pentru sporturi sau o zi la plaja. Pompele de insulina Accu-Chek sunt realizate pentru a fi rezistente, dar daca activitatea ta implica sa intri in contact cu alte persoane iti sugeram sa te deconectezi de la pompa.

Setul meu nu este bine fixat in timpul verii. Ce pot face pentru a-l fixa mai bine?

Sporturile de apa si transpiratia abundenta pot afecta adezivul setului de infuzie – incearca sa folosesti un adeziv suplimentar rezistent la apa (precum Tegaderm™ sau Opsite™ IV3000™) pentru a oferi siguranta suplimentara. Tehnica sandvisului: curata pielea folosind un servetel pentru piele, lasa sa se usuce, aplica o compresa sterila, introdu setul in compresa, acopera setul cu o alta compresa sterila pentru a face un „sandvis” din setul de infuzie.

Dar alergiile?

Utilizarea materialelor hipoalergice reprezinta o prioritate pentru Roche. Seturile noastre de infuzie nu contin latex si PVC, iar adezivii si solventii sunt folositi in cantitati cat mai mici posibil. Banda adeziva este produsa special pentru a permite pielii sa respire dedesubt. Totusi, nu se pot evita niciodata in totalitate reactiile alergice. Uneori apar brusc, chiar daca ai folosit acelasi produs de mai multi ani. Daca are loc o reactie alergica, intreaba-ti doctorul despre produsele care te pot ajuta sa continui un tratament confortabil. 

Cu ce pompa se potriveste setul meu?

Seturile de infuzie Accu-Check ofera o conexiune care indeplineste standardele internationale si se foloseste frecvent in ingineria medicala. Seturile noastre se potrivesc cu toate pompele Accu-Chek precum si cu orice alte pompe care respecta acelasi standard.