roche.com

Intrebari Generale

Sufar de diabet de tipul 1 sau 2 ? Folosesc 108 unitati pe zi de Lanctus si 84 de unitati pe zi de Novomix 30. Asta suna ca si cum as fi dependent de insulina, insa am fost diagnosticat in urma cu 10-12 ani, iar acum am 64 de ani.

Din cate mi-ati spus se pare ca aveti diabet de tipul 2 care se trateaza cu insulina. Nu este neobisnuit, multe persoane care au fost diagnosticate de putina vreme cu diabet de tipul 2, descopera ca tratamentul lor trebuie schimbat de-a lungul anilor si pot trece de la dieta la dieta si pastile si apoi la dieta si insulina. Tipul dvs. de diabet ramane de tipul 2 chiar daca acum utilizati insulina. O persoana care este diagnosticata cu tipul 1 de diabet utilizeaza insulina de la diagnosticare si ramane pe insulina tot timpul. 

Se poate ca stresul sa cauzeze fluctuatii ale nivelului de zahar in sange? Am traversat recent o perioada mai grea pentru ca am pierdut un membru al familiei nu demult. Am aflat ca stresul poate modifica nivelul glicemiei.

Stresul poate cauza valori neregulate ale glucozei in sange, daca nivelul glicemiei creste si nu va simtiti bine atunci trebuie sa va schimbati tratamentul si prin urmare trebuie sa discutati cu echipa dvs. de diabetologi. Daca va simtiti bine, iar nivelul glicemiei nu creste, atunci lasati lucrurile asa cum sunt, lucrurile se vor aseza pe parcursul procesului de suferinta.

Sufar de diabet de tip 2 pe care il tratez cu pastile. Cateodata dupa-amiaza vederea imi este incetosata. Port ochelari si imi fac teste de vedere in fiecare an. Mereu uit sa intreb cand ma duc acolo daca e din cauza diabetului, ma puteti ajuta?

Vederea incetosata poate fi cauzata de fluctuatii ale nivelului glicemiei, asa ca merita sa va testati glicemia data viitoarea cand aveti vederea incetosata. Nivelul glicemiei dvs. poate fi prea ridicat sau prea scazut. Puteti sa va sunati opticianul daca uitati sa il intrebati data viitoare, sunt sigur ca va fi incantat sa discute cu dvs. pe acest subiect.

Muncesc in schimburi si cateodata imi este greu sa tin o evidenta a glicemiei. Nu beau decat cafea pentru a-mi incepe ziua (ziua mea poate incepe dimineata sau dupa-amiaza) sunt o persoana plina de energie, zgomotoasa si fericita la locul de munca. Starea mea de spirit se poate schimba de bucurie deplina la deprimare in cateva minute, astfel incat am fost poreclit "cameleonul", acest lucru se poate datora diabetului?

Probabil ca nivelul glicemiei dvs. este cauza schimbarilor subite ale starii dvs. de spirit, tratamentul pe care il urmati pentru diabet trebuie modificat tinand cont de schimbarile dvs. de spirit, prin urmare va recomandam sa discutati cu echipa de diabetologi care se ocupa de cazul dvs. O revizuire dietetica a regimuli dvs. alimentar se impune, o cafea cu care sa va incepeti ziua nu este suficienta, chiar si un pahar de suc proaspat de portocale ar fi mai bun.

Sunt o femeie sanatoasa de 32 de ani diagnosticata cu diabet de tipul 1. Am avut probleme la un dinte. Nici macar un tratament pe canal nu a rezolvat problema pentru ca dintele inca are infectie. Stomatologul meu a mentionat ca persoanele cu diabet sunt mai putin rezistente la infectii. Este adevarat? Ce as putea face ca sa-mi imbunatatesc conditia?

Ce pacat ca aveti o astfel de problema cu dintii. Este cunoscut faptul ca persoanele cu diabet de tipul 1 au saliva putin modificata fata de cei care nu sufera de diabet si acesta poate fi un factor care face ca persoanele cu diabet sa aiba probleme mai mari cu dintii decat cele care nu au diabet. Una dintre metodele cele mai bune prin care v-ati ajuta organismul sa lupte cu infectiile de acest tip este sa incercati sa va mentineti nivelul de glicemie la o valoare cat se poate de normala. Orice infectie se dezvolta intr-un mediu cald dulce, asadar nivelele stabile de glucoza din sange ar ameliora situatia. Stomatologul dvs. v-a vorbit deja despre igiena generala a cavitatii bucale, insa intalnirile regulate cu un igienist pot de asemenea sa va ajute sa rezolvati aceasta problema. Antibioticele sunt frecvent utilizate pentru a eradica infectiile dentare, asadar finalizati orice tratament cu antibiotice pe care dentistul dvs. vi-l prescrie.

Sunt ingrijorat cu privire la impotenta si daca diabetul imi poate afecta sansele de a avea copii.

Impotenta este o complicatie comuna pentru barbatii cu diabet. Este cauzata de proasta circulatie si de complicatiile sistemului nervos, insa nu inseamna ca veti deveni infertil. Daca doriti sa aflati mai multe despre ceea ce puteti face in acest sens, discutati cu medicul dvs.

Mi se pare ca atunci cand imi incepe menstruatia, glicemia imi scade. Este o problema frecventa? Daca da, cum imi recomandati sa imi modific doza de insulina si/sau alimentatia pe aceasta perioada a lunii?

Nivelele fluctuante de zahar din sange nu sunt neobisnuite in aceasta perioada a lunii. Daca nivelul glicemiei scade sub valorile normale astfel incat deveniti hipoglicemica este mai sigur sa va reduceti doza de insulina la inceputul perioadei, mai ales daca puteti anticipa ziua cu o oarecare exactitate. Ar fi mai sigur sa incepeti cu o reducere de 2 unitati in prima luna si verificati-va nivelul glicemiei – daca nu este suficient ati putea sa incercati o reducere de 4 unitati luna viitoare si tot asa. Cu toate acestea, daca ziua cand trebuie sa aveti menstruatie nu prea poate fi anticipata, atunci este mai simplu sa modificati cantitatea de alimentate, cum ar fi consumul suplimentar de carbohidrati, la inceputul primei zile din perioada.

De ce ma simt bine cand glicemia este mare? Stiu ca multe persoane cu diabet nu se simt bine atunci cand le creste glicemia.

Nivelul crescut ale glicemiei este denumit HIPER daca va simtiti bine si cand nivelul glicemiei este ridicat. Faptul ca va simititi bine poate fi cauzat de nivelul glicemiei care este in mod regulat ridicat si prin urmare, organismul dvs. s-a obisnuit cu un nivel crescut de glicemie. De aceea va simititi bine.