roche.com

Intrebari privind calatoriile

Am diabet si medicul meu mi-a spus sa nu folosesc ciorapii medicinali pe durata unui zbor mai lung. De ce? De asemenea, ma intreb daca mancarea servita in avion este buna pentru mine.

Unele persoane cu diabet au probleme cu circulatia la nivelul picioarelor si din aceasta cauza vi se recomanda sa nu folositi ciorapii medicinali, intrucat pot sa va restrictioneze si mai mult circulatia. Insa, puteti sa faceti alte lucruri care sa va ajute. Plimbarea prin cabina pe durata unui zbor lung va poate ajuta sa reduceti perioada de imobilitate prelungita. Multe companii aeriene ofera, de asemenea, sfaturi utile pentru exercitii ce se pot efectua de pe scaun in timpul zborului. Se considera ca exercitiul muschilor gambei stimuleaza circulatia, reduce disconfortul, oboseala si senzatia de intepenire si poate reduce riscul dezvoltarii de tromboza venoasa profunda. Puteti sa va aduceti propriile alimente sau sa comandati dinainte mancare potrivita pentru persoanele cu diabet, iar in avion puteti comanda chifle etc. daca simtiti ca aveti nevoie de mai multi carbohidrati. Trebuie doar sa intrebati.

Sper sa ma duc in Kenia pentru doua saptamani in august pentru activitati de sprijin educational intr-o zona rurala izolata. Medicamentele contra malariei si alte injectii sunt contraindicate insulinei pe care mi-o administrez? Exista, de asemenea, si problema de a pastra insulina la racoare intr-un mediu in care nu am frigider. Ce sfaturi imi puteti da ?

Nu exista nicio interactiunie intre vaccinuri si terapia contra malariei si insulina dvs. Se recomanda puternic sa le luati. Cea mai buna metoda de a va pastra insulina la rece este de a utiliza o lada frigorifica de voiaj care functioneaza folosind apa rece si va pastreaza insulina la rece cel mult 45 de ore. 

In vacanta de vara voi calatori in strainatate si sunt ingrijorat cu privire la trecerea insulinei si a echipamentului de testare de sistemul de securitate din aeroport.

Trebuie sa aveti insulina si echipamentul de testare in bagajul dvs. de mana si trebuie sa informati persoanele de la securitate despre insulina din geanta dvs. Nu exista nicio problema cu privire la transportul acestor obiecte, insa pentru a fi siguri, se recomanda sa aveti asupra dvs. o scrisoare de la medicul dvs. prin care sa confirme faptul ca aveti diabet. In plus, recomandam sa aveti cu dvs. si o lista a medicamentelor prescrise in cazul in care le pierdeti sau ramaneti fara medicamente.