roche.com

Știri

2015-03-30 Un început nou primăvara

Ai observat lucruri mărunte care necesită reparaţii în jurul casei? Sau spaţii din interiorul sau din jurul casei care trebuie să fie curăţate? Soarele care străluceşte mai mult şi zilele care devin tot mai lungi te inspiră să acţionezi pentru a-ţi curăţa împrejurimile, să adopţi o nouă atitudine referitoare la viaţă şi să priveşti altfel tratamentul pe care îl urmezi pentru diabet. Iată cum:

2015-03-30 Întâmpinarea cu bucurie a primăverii

Indiferent dacă este vorba despre aerul cald care te îmbie afară, despre iarba care începe să înverzească sau despre florile care au înflorit, primăvara este o perioadă a reîntineririi. Aşa că, în timp ce treci către o stare mai primăvăratică a minţii, de ce să nu te foloseşti de această perioadă a renaşterii şi a reînnoirii pentru a te motiva să accepţi o provocare nouă sau să îmbunătăţeşti felul în care faci faţă uneia deja existente?

2014-12-02 Învaţă cum poţi deveni flexibil

Cu cât ştii mai multe despre modul în care nivelul glicemiei îţi afectează organismul şi modul în care eşti afectat de regimul alimentar, exerciţiile fizice şi alţi factori specifici, cu atât îţi va fi mai uşor să te adaptezi la schimbările din viaţa de zi cu zi.

2014-11-17 Nu îți neglija ochii

Consultă un medic oftalmolog.

  • Roagă-ţi medicul diabetolog să îți recomande un medic oftalmolog. Cu ajutorul unui specialist poți preîntâmpina apariţia afecţiunilor oculareoculare.

2014-11-03 Înțelegerea semnalelor de avertizare

Chiar dacă ai fost deja diagnosticat cu afecţiuni ale ochilor sau crezi că ochii tăi sunt în stare optimă, există câteva semnale de avertizare care ar trebui să te trimită direct la oftalmolog.

2014-10-06 Scăpările de memorie şi realitatea gestionării zilnice a diabetului

Pentru aceia dintre noi care care au responsabilitatea gestionării zilnice a diabetului, viaţa poate fi complicată—mult mai complicată decât a unei persoane care nu suferă de diabet. Fiecare aliment pe care îl consumăm, fiecare activitate efectuată sau chiar lâncezeala în faţa televizorului presupune planificare, prevedere şi luarea unor decizii—tot timpul. 

2014-09-26 Hiperglicemie vs. hipoglicemie şi cum să le învingeţi

Când se vorbeşte despre complicaţiile pe termen scurt, hiperglicemia şi hipoglicemia sunt primele pe listă. Dar ce înseamnă fiecare? Şi cum pot fi aduse sub control?  
 
Ei bine, „hiper” înseamnă „excesiv de, prea” (ca în „hiperactiv”, „hipertensiune”, „hipercritic” etc.). Aşadar hiperglicemie înseamnă o concentraţie prea mare a glucozei sanguine. Iar „hipo” este cuvântul grecesc pentru „sub”, deci un nivel al glicemiei sub limitele normale.

2014-09-11 Dumneavoastră ce scuză aveţi?

Întrebaţi 100 de persoane cu diabet de ce neglijează să îşi facă testele glicemice şi veţi obţine doar câteva răspunsuri diferite.

2014-09-11 Câştigaţi tot ce se poate din acea mică picătură de sânge

Un joc de tenis. Acea ultimă fărâmă de plăcintă. Nunta dumneavoastră. Anumite lucruri pot face să vă oscileze nivelul glicemiei.  Dar graţie abilităţii dumneavoastră de a vă automonitoriza, vă va lua mai puţin de un minut ca să aflaţi cât anume oscilează.

2014-10-28 Cum să învingi retinopatia diabetică

De fapt, retinopatia diabetică se referă la orice tulburare a retinei cauzată de diabet. Pentru a vedea, lumina este focusată pe retină, unde este convertită în semnale electrice şi transmisă către creier. Atunci când retina este deteriorată şi i se permite să se deterioreze și mai mult, vederea unei persoane se diminuează progresiv. 

2014-03-18 Noi ❤ ştiinţa

Cu doar câteva decenii în urmă, prognoza pentru o persoană cu diabet şi boală cardiovasculară era complet diferită de cea de azi. Noile medicaţii, tratamente avansate şi teste de ultimă generaţie permit acum medicilor să identifice de timpuriu şi soluţioneze probleme anterior nerezolvabile.

2014-09-01 Testarea glicemiei şi imaginea de ansamblu


   Testarea glicemiei este o componentă esenţială a controlului strict al glicemiei. Iată de ce ne-am gândit să discutăm puţin astăzi despre beneficiile testărilor şi controlului strict al glicemiei1, dincolo de iniţiativa de a vă ajuta să evitaţi creşterea şi scăderea nivelurilor glucozei sanguine.
 

2014-10-15 Ochi sănătoși

Nu cu mult timp în urmă, persoanele cu diabet au experimentat cu siguranţă diferite tulburări de vedere. Însă astăzi avem cunoștințe și instrumente care ne ajută să gestionăm mai bine glicemia și cercetători care fac progrese importante în tratarea afecțiunilor oftalmologice atunci când apar.

2014-03-18 3 A-uri pentru o inimă sănătoasă: Alimentaţie, Activitate, Asistenţă

În stabilirea unui regim pentru menţinerea sănătăţii inimii, puneţi accent pe cele 3 A-uri – alimentaţie, activitate şi asistenţa acordată de medicii dumneavoastră