Diabetul zaharat înseamnă că PANCREASUL tău nu produce suficientă INSULINĂ. Pancreasul este o glandă din corpul tău. Zahărul este un combustibil utilizat de organism pentru a îți oferi energie și a te face să te simți bine. Principalul zahăr în organism este GLUCOZA. Glucoza are nevoie să intre în celulele corpului tău pentru a-ți oferi energie. Insulina este ca o cheie (click pentru a vedea animația) care deschide ușa celulelor din organism și permite glucozei să intre. Deci, insulina scade nivelul de glucoză din sânge.
x

Când ai diabet, organismul nu produce suficientă insulină, astfel încât glucoza nu poate intra în celule. Astfel, aceasta se colectează în sânge și nu este transformată în energie. Cu cât se acumulează în sange mai multă și mai multă glucoză, organismul va elimina o parte din ea prin urină. Acestă situație te va face să ai nevoie să mergi la toaletă mai des, să te simți însetat, să pierzi din greutate și să te simți obosit.

Odată ce medicul a descoperit că ai diabet zaharat, înlocuirea insulinei va fi începută prin injecții. Poate suna înfricoșător, dar vestea bună este că vei începe să te simți bine din nou, pentru că injecțiile îți vor reduce glicemia, prin a permite zahărului să intre în celule.