Ai auzit, probabil, de diferite tipuri de mâncare la școală. Acest capitol va explica diferitele grupe de alimente și efectul lor asupra nivelului glucozei (zahărului) din sânge.

Hrana este folosită pentru energie, creștere și repararea oricărei deteriorări a corpului nostru. Alimentele conțin, de asemenea, vitamine și minerale ce sunt necesare pentru ca organismul nostru să se dezvolte și să lucreze în mod corespunzător. De exemplu, este posibil să fi auzit de vitamina C, care este o vitamină găsită în fructe și legume, și de calciu, care este un mineral ce se găsește în lapte.

Mai multe despre grupele alimentare

Cele mai multe legume nu sunt enumerate în niciun grup de produse alimentare deoarece ele nu conțin suficient dintr-un un grup de alimente pentru a le adăuga la o listă; ele constau în principal in apă, vitamine, minerale și fibre. FIBRELE se găsesc în fructe, legume, cereale, linte și fasole, și este important pentru toată lumea să aibă ceva fibre în alimentatia lor.

Toate grupele de alimente sunt importante și sunt folosite pentru a produce energie (proteina ​este, de asemenea, utilizată pentru creșterea și repararea corpului). Dacă prea multă energie este primită dar nu este și folosită, aceasta este stocată în organism sub forma de grăsime – deci trebuie sa consumam o cantitate de energie corecta!

Vom fi mult mai sănătoși dacă cea mai mare parte din energia noastră provine din carbohidrați “non dulci”.

Diabetul și hrana

Alimentele se împart în trei grupe principale: proteine​​, grăsimi și carbohidrați. Uneori, aceste grupuri de produse alimentare se suprapun. Aici îți poți testa cunoștințele despre grupurile de alimente, trage și aruncă alimentele în dreptul grupelor de alimente potrivite.