The Diabetes Clinic

Aceasta este clinica ta. Tu și familia ta veți veni la clinică de aproximativ patru ori în fiecare an. Controalele periodice făcute la clinică sunt importante pentru a asigura că diabetul este bine controlat în prezent și în viitor.

Timpul ar trebui să fie suficient pentru a discuta cu medicul despre controlul diabetului tău și vei putea afla tot ce vrei să știi despre dieta și auto-monitorizare. De cele mai multe ori, când vei veni la clinică vei fi cântărit, înălțimea ta va fi măsurată și îți va fi făcut un test de sânge numit HbA1c sau hemoglobina glicozilată. Acest test arată nivelul mediu de glucoză din sânge pentru cele 2-3 luni dinainte de a vizita clinica.

Vei afla mai multe despre importanța HbA1c și despre efectul acestuia asupra creșterii, dezvoltării și sănătații pe termen lung de la medicul tau diabetolog.

Nota părintelui

HbA1c/Nivelul hemoglobinei glicozilate

Limitele normale de referință pentru o valoare HbA1c sunt de 4-6%. Acest test de laborator oferă o imagine a controlului general al glicemiei pacientului în ultimele 3 luni . În termeni simpli, testul evaluează cât de multă glucoză este fixată la celulele roșii din sânge.

Dacă controlul diabetului nu a fost eficient, pacientul prezintă niveluri crescute ale glicemiei frecvente și persistente, o cantitate mare de glucoză va fi fixată la celulele roșii din sânge, care va da naștere la un HbA1c mărit. Dacă, pe de altă parte, controlul diabetului a fost bun (niveluri relativ normale ale glicemiei), o cantitate redusă de glucoză se va fixa la celulele roșii și HbA1c va fi mai aproape de limitele normale.

Ghiduri guvernamentale recente: Institutul Național pentru Excelență Clinică [NICE] 2004, recomandă un HbA1c de 7,5% sau mai puțin pentru copii și tineri cu diabet zaharat. Acest lucru este, în principal, deoarece Controlul Diabetului și Stagiile de Complicații (1993) au subliniat importanța controlului eficient al diabetului zaharat pentru a reduce riscul de a dezvolta complicații grave legate de diabet.

Medicul diabetolog îți poate exemplifica cum valorile glicemiei de zi cu zi se compară cu valoarea HbA1c.

Poți merge la o consultatie a unui medic dentist și la un oftalmolog (specialist în ochi), în timp ce te afli în spital. De la vârsta de 12 ani ar trebui să fii programat anual pentru fotografia retinei (o procedură nedureroasă ce constă în a face o fotografie a interiorului ochilor tăi), ca parte a documentației anuale a diabetului tău.

În fiecare an vei merge la o evaluare anuală, ce va fi făcută de către medicul tău diabetolog.

Pe parcursul vizitelor tale la clinică din fiecare an, este posibil să ai șansa de a întâlni alți copii de vârsta ta care au, de asemenea, diabet, și vei putea interacționa cu ei, schimba experiențe și sfaturi.

Uneori, vei lua parte la diverse activități și vacanțe. În afară de a te distra și de a întâlni alte persoane cu diabet zaharat, scopul este de a te ajuta să înveți să ai grijă de diabet singur, astfel încât să te poti bucura de excursii departe de casă, cum ar fi cu școala, cu diverse grupuri, sau ghiduri.

Nota părintelui

Scopul controlului medical anual este de a te asigura că diabetul nu cauzează probleme de sănătate suplimentare (dezvoltă complicații). Copilul tău va face, de obicei, teste de sânge pentru a verifica nivelul de colesterol, funcția tiroidiană și pentru a căuta semne de boală celiacă. Urina copilului tău va fi verificată pentru micro-albuminurie, astfel verificând funcția rinichilor. Picioarele vor fi, de asemenea, verificate.

Echipa de medici specialiști:

  • Medic diabetolog
  • Medic pediatru și endocrinolog
  • Asistentă medicală
  • Dietetician pediatric
  • Psiholog pediatric
  • Ortoped

 

Aprovizionare

Poți achiziționa anumite stocuri de echipamente de care ai nevoie de la clinică, deși cele mai multe dintre ele sunt acum disponibile prin intermediul farmaciilor.

Disponibile de la clinica spitalului:

  • Jurnal de monitorizare (clinică)
  • Dispozitiv stilou pentru administrarea insulinei
  • Glucometru pentru testarea glicemiei
  • Materiale educative