Controlându-mi diabetul

Să îți controlezi diabetul înseamnă să te asiguri că nivelurile de glucoză (zahăr) din sânge nu sunt nici prea mici nici prea mari și că te simți bine. Controlul superficial pe parcursul multor ani îți poate afecta sănătatea, creșterea și dezvoltarea.

Oamenii care nu au diabet au un nivel de glucoză in sânge de între 70 – 130mg/dL. Trebuie să înveți să îți menții nivelurile de glucoză din sânge “normale” prin reglarea cu atenție a cantității de insulină, alimentelor și exercițiilor fizice pe care le faci.

Cum să măsori un control eficient

Acest lucru poate fi realizat în câteva moduri. În cadrul Clinicii de Diabet, diabetul tău zaharat va fi monitorizat cu atenție. La domiciliu, vei putea sa iti masori controlul pe care il ai asupra diabetului prin testarea nivelului de glucoză din sânge.

Testarea frecventă a glicemiei (de 2-4 ori pe zi) te va ajuta să știi cât de eficient este controlul diabetului tău. Este important să notezi valorile obtinute într-un jurnal special pentru a te ajuta să identifici tipare glicemice și să știi dacă sunt necesare modificări ale tratamentului tău.