Teste pentru măsurarea glicemiei

Acestea reprezintă o modalitate foarte importantă de monitorizare a diabetului tău. Ele îți spun exact cât de multă glucoză este în sângele tău. În primul rând ai nevoie să ai teste de glicemie și un glucometru. Există o gama variata de glucometre Accu-Chek disponibile.

Discuta cu medicul diabetolog pentru a gasi cel mai potrivit glucometru pentru tine. O măsuratoare a glicemiei poate fi efectuată cu ușurință prin a lua o mică picătură de sânge dintr-o parte a degetului cu un dispozitiv de înțepare Accu-Chek SoftClix.

Sfaturi pentru o testare reușită:

  1. Spală-te pe mâini cu apă caldă și usucă-te complet. * (Acest lucru va elimina orice substanțe care pot interfera cu rezultatele testului),
  2. Înțeapă partea laterală a degetului cu dispozitivul de înțepare.
  3. Nu îți strânge degetul, ține-ți mâna în jos sub talie aproximativ 5 secunde.
  4. Aplică sângele pe banda de testare și așteaptă ca aparatul să afișeze rezultatul.
* Dacă ieși afară și crezi ca nu vei avea acces la un loc in care sa iti speli mainile, împachetează un prosop umed într-o pungă de plastic pentru a te șterge pe degete înainte de a-ti testa glicemia. Este mai bine să nu utilizezi șervețele umede, deoarece acestea pot afecta rezultatele glicemiei.

Cât de des să te testezi

De obicei, cel mai potrivit moment pentru a-ți testa glicemia este înainte de mesele principale și înainte de culcare.

Dacă ești bolnav, nivelul glicemiei poate fi afectat. Prin urmare, este nevoie să te testezi mai des și eventual să îți reglezi doza de insulină. Discută despre cât de des trebuie să te testezi cu medicul tău diabetolog.