Injecția

Stai pe un scaun confortabil și încercă să te relaxezi.

Ai posibilitatea să prinzi un pliu al pielii sau să injectezi direct în piele. Medicul tau te poate ajuta să decizi ce metoda ți se potrivește cel mai bine. Aceasta va depinde de lungimea acului și de forma corpului tău. Amintește-ți, dacă alegi un pliu cutanat, ridică numai pielea și țesutul adipos, NU și muschiul de dedesubt.

Verifică întotdeauna dacă stiloul funcționează prin a executa o “injecție în aer” înainte de fiecare injectare (asistenta sau medicul diabetolog îți va arăta cum să faci acest lucru). Apoi, ține stiloul, asigurându-te că degetul mare poate ajunge la partea de sus a pistonului. Împinge acul înauntru la 90 de grade față de piele și apasă pistonul cât de mult va merge. Numără până la 10 înainte de a scoate acul.

Nota părintelui

În cazul în care copilul tău este slab, poate fi mai indicat să aplice injecția la un unghi mic, dar asigură-te că folosește acul de dimensiuni potrivite. Discută despre acest lucru cu medicul diabetolog.

Uneori, vei putea vedea o picatura de sânge atunci când scoți acul. Acest lucru înseamnă că ai lovit un mic vas de sânge de sub piele. Nu se poate evita acest lucru și nu îți va face niciun rău, dar s-ar putea să ai o vânătaie mică pentru o zi sau chiar mai mult. Dacă insulina se scurge din locul de injectare se poate să nu vă fi injectat suficient de adânc. Dacă acest lucru se întâmplă de mai multe ori se poate să fie nevoie să ții acul înăuntru mai mult de 10 secunde. NU repeta o parte din doza de insulină, deoarece ar putea provoca hipoglicemie.

Ai putea, de asemenea:

  • sa încerci un nou loc data viitoare
  • să verifici dacă unghiul și adâncimea acului sunt corecte
  • să te asiguri că ai împins pistonul în jos până la capăt, înainte de numărarea până la zece.