Unde sa aplici injecțiile cu insulină

Injecțiile cu insulină sunt aplicate chiar în grăsimea de sub piele. Există zone speciale pe corpul tău, care sunt cele mai bune pentru injecțiile cu insulină. Acestea sunt în exteriorul coapselor și a părții superioare a brațelor, abdomen și pe fese. Aceste locuri sunt uneori numite “locuri de injectare”.

Dacă același loc se utilizează pentru fiecare injecție, zona va deveni plină de cocoloașe și insulina injectată acolo nu va funcționa corect.

            Spate                                            Față

Este foarte important a se injecta într-un loc diferit de fiecare dată.

Fiecare injecție trebuie făcută într-un loc diferit de ultimul. O grilă de rotație a locului te va ajuta sa îți amintești.

Nota părintelui

Insulina este eliberată în sânge la viteze diferite în funcție de diversele locuri de injectare. De exemplu, aceasta este eliberată din burtă mai rapid decât de la nivelul brațelor și picioarelor. Cu toate acestea, exercițiile cum ar fi mersul cu bicicletă sau înotul vor accelera eliberarea de insulină care a fost injectată în picioare. Extremele de temperatură, de exemplu, vremea caldă sau rece și băile fierbinți pot afecta, de asemenea, eliberarea de insulină. Vorbește cu medicul diabetolog pentru mai multe sfaturi.