Când înveți despre diabetul zaharat, există, probabil, o mulțime de cuvinte pe care le auzi dar nu le înțelegi. Data viitoare când vrei să știi ce înseamnă un cuvânt, verifica din nou aici. Dacă tot nu are sens, cere ajutorul parinților sau medicul tău.

Celule Beta (be-ta): Celulele care produc insulina necesară corpului tău.
 Calorii:  Prin ele se măsoară cantitatea de energie ce alimentele o oferă
 Carbohidrat (car-bo-hi-drat):  O sursă de energie din alimente dulci.
 Glucoză (glu-co-za):  Un zahăr în sânge pe care organismul îl folosește pentru combustibil, astfel încât să poți face lucruri cum ar fi mersul pe jos, vorbit și chiar gânditul în sine.
 Hiperglicemia (hi-per-gli-ce-mi-a):  Cand ai prea mult zahăr în sânge
 Hipoglicemia (hi-po-gli-ce-mi-a):  Când nu ai destul zahăr în sânge
 Stilou cu insulină:  Un dispozitiv care arată ca un stilou obișnuit dar care se folosește pentru injectarea de insulină în corpul tău
 Pompa pentru insulină:  Un mijloc de a injecta insulină în corpul tău. Pompa rămâne pe corpul tău, astfel încât să poată pompa insulina în tine pe o perioadă lungă de timp.
 Rezistența la insulină:  Atunci când organismul nu poate utiliza insulina produsă de către corpul tău sau pe care ai injectat-o.
 Cetone (ce-to-ne):  Elemente care apar în urină atunci când organismul tău utilizeaza grăsimea din corp in locul glucozei, pentru a furniza energia de care are nevoie. Prezenta cetonelor poate indica faptul că esti bolnav.
 Ac:  Un mic ac pe care îl folosești să îți înțepi degetul atunci cand îți testezi glicemia.
 GLUCOMETRU:  Un dispozitiv care testează glicemia.
 Pancreas (pan-cre-as):  Organul care produce insulina.
 Teste de glicemie:  Benzi care sunt folosite cand îți testezi glicemia
 Diabet Tip 1:  Afecțiunea din cauza careia pancreasul nu poate produce insulina de care corpul tău are nevoie. S-ar putea să auzi, de asemenea, că se mai numește diabet zaharat juvenil.
 Diabet Tip 2:  Afecțiunea din cauza căreia organismul tău nu produce suficientă insulină sau nu utilizează insulina pe care o produce în mod corespunzător